Informatie voor nieuwe ouders

Binnenkort gaat uw kind voor het eerst naar De Vlasbloem. Als nieuwe ouder op onze school heeft u misschien nog veel vragen. De schoolgids kan veel vragen beantwoorden. Daarnaast hebben we in onderstaand verhaal een dag bij de kleuters beschreven. Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact op, of stel uw vragen aan de leerkracht!

 

Een dag in een kleutergroep 

Iedere morgen om 8:20 uur opent de kleuterleerkracht de buitendeur voor jou en de andere kleuters. Jullie gaan naar binnen door de zij-ingang (rechts en links van de hoofdingang). Natuurlijk mag je papa of mama mee naar binnen. Op de kapstop heb je een eigen haakje, die herken je aan de sticker die erop is geplakt. Dit plaatje staat ook op jouw stoel in de klas. Op de kapstok hang je je jas. Je tas mag je eronder neerzetten. Ook heb je een eigen laatje, hierin kan de juf of jijzelf spulletjes stoppen. Dat kan een brief van school zijn, werkjes die je mee mag nemen of het vriendenboekje van een vriendje. Op het kastje met de laatjes ligt ook een agenda waarin geschreven kan worden wanneer je bijvoorbeeld overblijft, door iemand anders opgehaald wordt of dat je naar de tandarts moet.

In de klas hangt het dagplanningsbord waarop jij en je mama of papa kunnen zien wat er die ochtend of middag gedaan wordt. Ook leren we met behulp van dat bord welke dag het is. Je ziet bovendien welke kinderen de juf mogen helpen.

In de klas staan alle stoelen soms klaar in de kring maar het kan ook zo zijn dat je gelijk iets uit de hoeken mag kiezen. We zijn de hele dag bezig met gezellige en leerzame dingen! De juf leest voor, we leren een versje of doen spelletjes. Er is een bouwhoek, poppenhoek, rekenhoek, leeshoek en nog veel meer! 

Na het werken of spelen gaan we om 10 uur samen eten en drinken. Neem jij ook een tas mee met daarin iets te drinken en iets gezonds om te eten? Wanneer er een kindje jarig is en trakteert, dan komt de papa of mama om 10 uur de traktatie brengen en blijf dan gezellig even om jouw verjaardag te vieren.

Om 12 uur lunchen we met elkaar in de klas en om 14.00 uur zijn we uit. De juf loopt met de kinderen naar buiten waar je vader of moeder al staat te wachten. En als de juf jouw vader of moeder ziet mag je naar ze toe lopen. Als je naar de BSO gaat wordt je altijd door de BSO juf in de klas opgehaald.